SAWYER ROAD

w/ SUSTAINABLE.TO Architecture + Building
Location: Oakville, ON
Role: Design, Permits and Approvals, Construction Documentation, Construction Administration
Area: 4060 sq.ft. [377 sq.m.]
2016


Having very specific needs and desires required thorough research and inward searching for them. But once they had decided on rebuilding an existing split level into a new, highly energy-efficient, light-filled, and spacious home, they knew the task required an architect like Sustainable.

Our experience with healthy and accessible building allowed us to guide them through a design process where a home was generated that would be passed down through the generations. The house had to appeal to the kids too. A grand living, dining, and kitchen space was designed for all generations of family to entertain, play, and spend quality time together.

Sustainable features include: high clerestory windows that spill light into the 2-storey central hallway; in-floor radiant heating throughout the house; a highly-insulated building shell; and a fully-accessible ground floor, that will meet the family’s needs well into the future.



Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s